Appi, ma olen vanaema!

Eeldatakse, et olete edukas karjäärinaine, teete postitusi Facebooki ja olete samal ajal maailma vahvaim vanaema. Kas soovite äkki kõige selle saavutamiseks nõuandeid?

Mina – vanaema?! See on rõõmu täis päev, kui saadakse teada, et perekond saab ühe põlvkonna võrra rikkamaks. Kuid see võib olla ka raske päev, nähes end tulevikus kuduva eaka naisena, kes elab selle nimel, et küpsetada ja teha koduseid vaikseid toimetusi. Kuid meil on teile häid uudiseid – see ei pea nii minema. Tänapäeva vanaemad on tegelikult rohkem vormis kui kunagi varem ja järgnevalt toome teieni mõned suurepärased nõuanded, kuidas sobitada seda uut rolli oma mentaalse sisemise minaga.

Terve immuunsüsteem

Viimastel aastatel oleme saanud teadlikuks D-vitamiini vajalikkusest immuunsüsteemi normaalse talitluse säilitamiseks. D-vitamiini peamised allikad on rasvane kala ja päikesevalgus. Kuid kuna vaid vähesed inimesed söövad piisavalt kala ja meie riigis on piiratud hulgal päikesevalgust, on soovitatav tarbida D-vitamiini sisaldavaid toidulisandeid, mida kaubandusvõrgust on tihti võimalik leida kalamaksaõli kujul.

Terve nahk

Esimene kohustuslik toiming, mida oma naha kauni välimuse säilitamiseks tegema peate, on kasutada päikesekaitsevahendit kogu aasta vältel. Talvel on üldjuhul piisav kasutada päikesekaitsefaktoriga (SPF) päevakreemi, kuid juhul, kui soovite päikest võtta, kasutage ka selleks ette nähtud päikesekaitsevahendit. Pidage meeles, et ligikaudu 90% naha vananemise sümptomitest on põhjustatud UV-kiirte poolt!
Järgmine kohustuslik toiming on tervislik toitumine. Saate oma nahka hooldada seestpoolt alates, varustades oma keha toitainetega, mida keha vajab uute naharakkude moodustamiseks. Üks neist toitainetest on A-vitamiin. Seda leidub maksapasteedis, rasvases kalas, munades, margariinis, piimatoodetes, puu- ja köögiviljades.

Rohkem nõuandeid noorusliku naha saavutamiseks leiate siit! <Lisage veebilink tekstile nr 8, „Tervem nahk selle sügavamatest kihtidest välimisteni“>

Terved liigesed

Põlved ja puusad kannatavad lisakoormuse all, kui hüppate batuudil ja jooksete tõukeratta järel. Samas on just liigesed need kehaosad, kus märkate vananemismärke kõige varem. Parim, mis te oma liigeste tervena hoidmiseks teha saate, on tugevdada neid ümbritsevaid lihaseid korrapärase jõutreeninguga. Pidage meeles, et peate manustama piisavas koguses D-vitamiini, kuna see on oluline teie jalgade ja lihaste talitluseks.

Hea nägemine

Hetke, mil annate endale aru, et vajate lugemisprille, võib võrrelda momendiga, kui avastate oma peast esimese halli juuksekarva. Kas teadsite, et see, mida sööte, võib mõjutada teie silmanägemist? Rasvhape DHA (dokosaheksaeenhape) ja A-vitamiin aitavad säilitada head nägemist**. Neid mõlemat leidub rasvases kalas ja kalamaksaõlis.

Terav mõistus

Te võite olla oma intellektuaalsuse tipus, tulvil teadmistest, ja omades piisavalt aega, et avastada uusi valdkondi. Ja soovite, et see oleks ka edaspidi nii. Uuringud näitavad, et nii füüsiline kui ka vaimne treening võivad aidata hoida mõistust teravana. Ajutreeninguks sobib väga hästi uute asjade või oskuste, nagu uus keel või peotants, õppimine. Lisaks võib teie ajutegevust mõjutada ka toitumine. Kalast pärinev rasvhape DHA aitab kaasa normaalse ajutalitluse alalhoidmisele**.

Terved luud

Norras on statistikale toetudes palju osteoporoosi haigestumise juhtumeid ja tõenäoliselt olete teadlikud, kui oluline on omistada piisaval hulgal kaltsiumi. Kuid kas teadsite, et samamoodi on oluline tarbida piisaval hulgal D-vitamiini? Keha vajab seda vitamiini, et toidust kaltsiumi omastada.

** Kasulik mõju, mis saavutatakse igapäevaselt 250 mg DHA manustamisel.

 



Orkla Health
All rights reserved | Mollers 2016 Copyright