Olete tervisehüsteeriast väsinud? Siit leiate viis kõige olulisemat tervisealast nõuannet!

Kas olete väsinud kogu sellest segadusest, mis on tervisele hea või mis üleöö äkki seda ei ole? Järgige neid häid nõuandeid ja võite kindlad olla, et toimite õigesti.

1. Sööge tõelist toitu

See tähendab toitu, mis on tervislik, töötlemata ja ei sisalda suures koguses rasva, soola või suhkrut. Paljud inimesed, eelkõige mehed, tarbivad sellist töödeldud toitu mitu korda rohkem, kui tervisedirektoraadi nõuannete kohaselt soovitatav on. Toitainetevaene toitumine ei taga hea tervisliku seisundi ja aktiivse elu alguseks just kõige paremat stardipositsiooni. Võite ka kaalus rohkem juurde võtta kui vajalik ja meeste puhul väheneb koos lisakaaluga meessuguhormooni testosterooni tootmine, mida seostatakse meeste potentsiga. Lihtne viis, kuidas oma toitumisharjumusi parandada, on süüa mitmekesisemat toitu, valmistada söök algusest lõpuni kodus ise ja jälgida toidukaupluses oste tehes tervislikku toitu tähistavat lukuaugu sümbolit (keyhole mark). Ehk saate sel viisil ka oma seksuaalelu paremaks muuta?

2. Viis portsjonit päevas

Norra inimesed üldiselt ja eelkõige mehed ei söö piisavalt puu- ja köögivilju. Ja see ei ole just kõige targem tegu, arvestades, et see on lihtne viis, kuidas omastada toitaineid ja kasulikke vitamiine. Seega püüdke muuta harjumuseks süüa edaspidi iga toidukorra kõrvale ka portsjon puu- või köögivilja. Üks 100 grammine portsjon on näiteks väike kausitäis rohelist salatit, üks porgand või keskmises suuruses puuvili. Ja mida rohkem erinevaid puu- ja köögivilju sööte, seda tervislikum see teile on.

3. Tehke trenni!

Kui tahate mehena vältida rindade suurenemist või laienevat vöökohta, ei ole selleks paremat viisi, kui alustada mistahes liiki treeninguga. Kas teil on raskusi treeningute mahutamisega oma niigi kiiresse päevaplaani? Alustage tööle kõndimisega või sõitke sinna jalgrattaga! Või miks mitte ka tööle joosta? Paljud mehed arvavad ka, et jõusaalis käimine on tore puhkepaus virisevatest lastest, kodu koristamisest või õhtusöögi valmistamisest.

4. Sööge kaks või kolm korda nädalas õhtusöögiks kala.

Samuti kasutage kala leivakattena. Kas arvate, et ei leia selleks kaubandusketist piisaval hulgal kala? Mis te arvate sellest, kui asendada toidulaual tavapärane liha ahvatleva erinevat liiki kalade valikuga? Kalavõiete valik on hiiglaslikult lai, tehke valik eelkõige rasvaste kalade seast, nagu lõhe, forell, makrell või heeringas, mis sisaldavad kõik rikkalikus koguses olulisi oomega-3-rasvhappeid. Oomega-3 hoolitseb teie südametalitluse eest ja mõjub südamele ka üldiselt hästi. Rasvases kalas leidub ka rikkalikult A- ja D-vitamiine, mis aitavad kaasa immuunsüsteemi korrapärasele toimimisele. Ka kalaõli sisaldab neid samu suurepäraseid rasvhappeid ning A- ja D-vitamiine.

5. Lõpetage suitsetamine

Loomulikult teate, et te ei tohiks suitsetada, ja tõenäoliselt olete püüdnud seda mõnel korral ka maha jätta. Kuid jätke meelde – isegi kui olete juba varem paar korda suitsetamist maha jätta püüdnud, ei tähenda see, et te ei saa sellega seekord hakkama! Iga päevaga tekib juurde rohkem pakkumisi suitsetamisest loobumiseks ja pakutakse aina enam vastavat abi, mis aitavad teil läbida seda suurt tahtejõukatsumust, näiteks nikotiini sisaldav närimiskumm, hüpnoosiravi, rakendused suitsetamise mahajätmiseks jne. Kui võtate arvesse, et kaks suitsetajat kolmest surevad enneaegselt lihtsalt sellepärast, et nad suitsetavad, ei leia te ju põhjust, mis mitte jälle proovida maha jätta?

Allikad: helsedirektoratet.no, helsenorge.no, tidsskriftet.no: Omega-3 tar vare på , og er godt for hjertet ditt.

 



Orkla Health
All rights reserved | Mollers 2016 Copyright